Poké Bowl

Poké Bowl
voor 4 personen, 40 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 250 gram langkorrelrijst

  • 400 gram kraakverse zalmfilet

    (sushi-kwaliteit)

  • 1-2 lente-uitjes, alleen het groen

  • 1 cm gemberwortel

  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

  • 3 eetlepels citroensap

  • 2 eetlepels sesamolie

  • 2 eetlepels wit sesamzaad

  • komkommer

  • 250 gram rodekool

  • 1 avocado

  • sap van 1⁄2 limoen

  • 1 rode peper


Bereidingswijze

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat tot lauwwarm afkoelen. Snijd intussen de zalmfilet in blokjes van 1,5 cm. Snijd de lente-ui in ringetjes. Schil en rasp de gember. Roer in een vlakke schaal een marinade van de sojasaus, het citroensap, de sesamolie, de gember en de lente-ui. Leg de zalmblokjes erin en laat afgedekt 20 minuten marineren in de koelkast.

Rooster het sesamzaad even in een droge koekenpan, schud op een bord en laat afkoelen. Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes en de kool in fijne reepjes.
Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en bedruppel direct met het limoensap (tegen verkleuren). Rol het pepertje over het werkvlak, snijd de uiteinden eraf en schud de losgekomen zaadjes eruit. Snijd het pepertje in ringetjes.

Verdeel de rijst over vier grote kommen. Bestrooi met de rode peper. Schep in elke kom een kwart van de gemarineerde zalm en leg de avocado, komkommer en kool er decoratief bij. Bestrooi de poké bowls met het geroosterd sesamzaad.
 

Foto: BeeldigBeeld / StockFood