Ramensoep met champignons, tofu en ei

voor 4 personen, 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
• 1 liter gevogeltebouillon
• 150 gram shiitake
• 4 eetlepels Japanse sojasaus • 1 eetlepel hoisinsaus
• 1 eetlepel Thaise vissaus
• 250 gram ramen-noedels
• 4 eieren
• 150 gram peultjes
• 140 gram champignons
• 1 wortel
• 250 gram gerookte tofu
• 2 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze
Breng de bouillon in een pan aan de kook. Snijd intussen de shiitake in stukjes en voeg toe. Breng de bouillon op smaak met de soja-, hoisin- en vissaus. Laat de bouillon 20 minuten op laag vuur trekken. Schenk de bouillon door een fijne zeef.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel dan voorzichtig. Maak de peultjes schoon en snijd ze in drieën. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Schil de wortel, snijd overlangs doormidden en dan in plakjes. Kook de wortels 10 minuten mee in de bouillon. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Bak de champignons met de tofu op hoog vuur lichtbruin in de sesamolie. Verdeel de noedels en het tofu-champignonmengsel over 4 diepe borden of wijde kommen. Schep de shiitakebouillon erop. Halveer de eieren en leg ze in de soep. Maal er wat peper over en serveer direct. 

Eet smakelijk!
 

Foto: BeeldigBeeld / StockFood