Recept Witlofsalade met citrusfruit

Witlofsalade met citrusfruit
voor 4 personen, 20 minuten bereidingstijd 

Ingrediënten

• 2 sinaasappels
• 2 roze grapefruits
• 3 struikjes witlof
• 2 rode appels
• 2 eetlepels blanke amandelen
• 2 eetlepels rozijnen
• 6 eetlepels walnootolie
• 2 eetlepels witte balsamicoazijn

Bereidingswijze

Schil de sinaasappels en grapefruits zo dik dat al het wit eraf is. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Vang daarbij het vrijkomend sap op en knijp de restjes uit. Snijd de struikjes witlof in vieren en verwijder de harde kern. Maak de blaadjes los. Was en halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne partjes.

Doe de partjes citrusfruit en appel met de amandelen en rozijnen in een slakom. Druppel de olie en de azijn erover en bestrooi met een mespunt suiker, wat zout en versgemalen peper. Hussel de sla en controleer even of de smaak goed is. Serveer in de slakom of in eenpersoons schaaltjes.


Foto: BeeldigBeeld / StockFood